Bakgrund

Jag har tidigare ätit GI med gott resultat, jag gick ned ca 16 kg med den kosten och många kanske undrar varför jag inte fortsatte med den. Anledningen är (för mig) enkel!
Jag tycker den matlagningen är lite för krånglig och den tar väldigt mycket tid i anspråk. Jag jobbar heltid och det var inte alltid jag hann veckohandla och då blev det dyrt i slutändan eftersom jag inte hade riktigt koll på vad som fanns i skåpen hemma.

Sedan kom en period i mitt liv då jag fick en utmattningsdepression och åt nästan inget alls och kroppen svarade med att gå på sparlåga och jag gick sakta men säkert upp 10 kg igen. Och sedan kom de sista 6 kilona som ett brev på posten *suck*

Det gick ett par år och jag hade tankarna på vikten och att jag måste börja träna.. Jag hade tankarna! Men hur mycket hjälper det då? Inte ett smack att tänka träning och vikt! Det enda som funkar är handling, såklart!
Men min äldsta dotter fick mig att lösa ett medlemskap på Curves där hon själv tränade flera ggr i veckan och jodå, jag hängde på säkert 5-6 gånger innan Curves gick i konkurs. Och i och med det så försvann den lilla gnista jag hade för träning. Jag hade i samma veva där börjat med någon slags pulverdiet som självfallet gick åt pipsvängen,

Hösten kom och gick, jag utförde en operation den 21 november 2013, den 23 november slutade jag röka efter 30 års konstant rökande och i dag, nästan på dagen 7 månader senare har jag inte tagit ett bloss på en cigg *woop woop*, jag använder mig av e-cigg där e-juicen jag använder är nikotinfri.
Sen kom jul och nyår, en ny operation gjordes den 2 februari som misslyckades totalt. Där och då på Danderyds sjukhus togs beslutet om att ta bort min livmoder i april.
Ungefär här i tiden upptäckte jag en smygande viktuppgång igen. Jag tänkte att det säkert har att göra med att jag slutade röka och att jag nog smååt en del men nä, vid en liten "efterforskning" med familjen så kunde vi inte sätta fingret på vad det var som gjorde att jag gick upp i vikt. Jag tog alltid massor av grönsaker i stället för ris, pasta eller potatis och sås gör vi på vispgrädde här.. Någon förklaring fick vi inte.

April kom och operationen med den, jag blev sjukskriven i dryga 4 veckor och kunde inte göra så många knop. Men äta kunde jag! Allt! Ju mer desto bättre! Och i samma sväng här kom VM chipsen.. Och chips äter man ju med dip, det vet ju alla! Och jag tyckte inte att jag åt sådana mängder men det gjorde jag nog. Och jag åt alltid en stor ciabatta till frukost på jobbet medan jag hemma på helgerna åt ägg i någon form, bacon OCH en stor smörgås, oftast dinkelknäcke.

I förrgår ställde jag mig på vågen för första gången på evigheter. Jag har ju märkt att kläder som tidigare har suttit löst och ledigt nu inte går på mig, jag kan inte knäppa knappen i jeansen eller ha en blus med knappar för det glipar...

LCHF är så perfekt då alla kan äta samma mat och den delen av familjen som vill ha kolhydrater till får det medan vi som avstår dem har i mer fett i vår.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar