Jag gjorde biffar på totalt 4 kg färs fördelat på 2 kg nötfärs, 1 kg blandfärs och 1 kg fläskfärs.
5 äggulor per kg kött, alltså 20 äggulor och så ska det till 2 hela ägg per kilo också. Kryddningen var bara salt och peppar.
Utav de 4 kg färs fick jag ut 24 biffar och jag stekte dem först i panna för att få färg och sen in med dem i ugnen i 200 grader tills de var klara, ca 20 minuter. Jag täckte mina med folie efter halva tiden för att de inte skulle bli så torra - Och det blev de inte, de var sååå saftiga!
Till dessa biffar åt jag ca 50 gram vitlökssmör/måltid.
Men jag åt ju inte bara fettobiffar såklart! Jag hade fläskkotletter någon kväll, jag köpte en hel laxsida och körde i ugnen en annan kväll och kycklingfilé en tredje, Vi grillade rostbiff i helgen och till alla måltider var det endera kryddsmör eller Lallerstedts bea :) En kväll i helgen fick jag en sjuk längtan efter grönsaker... Och i panikens hetta köpte jag en stooooor påse babyspenat :) *nomnomminom*
Så min matsedel under förra veckan var:
Frukost: 2 ägg med salt, kaffe med grädde.
Lunch: 1-2 fettobiffar med 50 gram smör
Middag: 1 kycklingfile, en fläskkotlett eller en bit lax med bea eller kryddsmör.
Från den här veckan har jag druckit fettkaffe istället och inte behövt äggen!
Försöker alltid dricka mycket vatten men under fakiren är det visst ännu viktigare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar