Recept på aioli kommer här:
2,5 dl raps/olivolja (jag föredrar rapsoljan till majjo
av alla de sorter)
1 msk vitvinsvinäger
2-3 äggulor
3-4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
(cayennepeppar)
Jag använder en hög, smal tillbringare och en mixerstav.
Mixa ihop allt utom vitlök och kryddor. Tillsätt pressade
vitlöksklyftor, salt och peppar (samt cayenne om du vill ha stuns i din aioli).
Om man avstår från svartpeppar och vitlök så har du en
majonäs som slår alla köpta! Vill du ha en citronmajjo så byt ut vinägern mot
citronsaft och riv i lite skal från citronen
Och béarnaise får du om du tillsätter dragon efter smak! Vill du ha en chilibea så finhacka en halv färsk
chilifrukt.
Detta recept går att variera i det oändliga, det är nog bara
din fantasi som sätter stopp J
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar