lördag 28 juni 2014
Italiensk fläskytterfilé
Jag har tagit lite av vad vi hade hemma och av det blev det en italiensk fläskytterfilé!
Japp, jag väljer att döpa den till det :) Den kan säkert heta både det ena och det andra för receptet påminner om väldigt många andra recept ute på nätet men det här är mitt alldeles egna :)
Jag har snittat upp en filé på ca 1 kg så det har blivit en "platta".
Fyllningen består av
ca 0,5 dl köpt pesto
2 pressade vitlöksklyftor
2 mozzarellaostar
Svartpeppar och färsk basilika
Innan jag la på röran och ost kryddade jag köttet med salt och Santa Marias Chili Explosion.
Jag rullade ihop allt som en rulltårta och la den på ett täcke av baconskivor (2 paket) som jag hade lagt ut lite omlott i en ugnsform, lägg baconskarven nedåt i formen.
Skjuts in i ugnen på 175 grader varmluft och ha den där i ca 45 minuter men ha koll så att det inte får för mycket färg efter ca halva tiden. Täck i så fall formen med folie eller bakplåtspapper.
Barnen får strips och bea medan vi andra tar lite kokta haricot verts och gör ett vitlökssmör till.
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar