måndag 18 augusti 2014

LCHF knäckebröd

Detta är smått beroendeframkallande det också. Jag försöker att hålla mig till att ta max ett om dagen men det är så enkelt att bara greppa ett till i farten :)

Till en hel plåt med ca 16 bitar använder jag:

2 dl skalade sesamfrön
1 dl linfrön
2 dl smakrik ost (går nog lika bra med typ hushållsost)
2-3 ägg beroende på storleken på dem

Blanda i hop allt i en bunke och bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
In i 175 graders ugnsvärme i ca 15 minuter. Stäng av ugnen, ta ut plåten och skär upp lagom stora bitar, vänd på alla bitar och sätt tillbaka in i ugnen och låt torka på eftervärme.

Servera dessa med smör och ost till frukost eller dippa i en god röra som kvällsmys.

Förvara i en lufttät burk (om det blir några kvar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar