måndag 18 augusti 2014

Pulled chicken med drag

Jag kom över billig kycklinglårfilé igår och köpte hem ett par lådor. Jag tycker att lårfilén är saftigare än bröstfilén samt att det är mer smak i den.

Jag googlade runt en del och idén till mitt recept hittade jag hos Åse Falkman Fredriksson som har bloggen http://56kilo.se/ där jag hittar mycket inspiration i min matlagning!

Jag började med att koka ihop barbequesåsen med följande ingredienser (som jag tyvärr bara höftade och inte kan ge exakta mått av utan dessa är ca mått) i ca 20 minuter.

1 burk krossade tomater smaksatt med basilika
1 hel vitlök
Tigersås 2-3 msk
Aijvar (den starka) 2-3 msk
Dijongsenap 2 msk
Vinäger 1 msk
Sambal oelek 1,5-2 msk
Cayennpeppar, salt och peppar
OBS, med dessa mått blev det en sås med rejäl hetta i så smaka av i mellan varven om du inte vill ha så starkt!

Under tiden den blev klar brynte jag kycklinglårfileérna hela lite snabbt på bägge sidor tillsammans med 2 gula lökar som jag hade klyftat samt 4 skivade vitlöksklyftor. Kycklingen kryddades med salt och peppar.

Ugnen hade jag satt på 150 grader och jag la ut filéerna (utrullade så gott det gick) i en ugnsform och hällde barbequesåsen över och så fick de stå inne i ca 2 timmar med lock!

När det hade svalnat lite så drog jag isär köttet med ett par gafflar och gosade in köttet ordentligt i såsen. Tyvärr glömde jag att fota medan jag lagade till middagen men så här blev den när den blev färdig.



Till detta kommer jag servera coleslaw, tzatziki samt en sallad gjord på tomater, gurka och en spenatblandning. Barnen får ta pitabröd till om de vill men de gillar att äta som oss :)

Smaklig måltid!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar