...såg ut så här i matväg :)
* 7,30 - En stor fettkaffe
* 10,45 blev det en fakirbiff på ca 125 gram samt 25 gram vitlökssmör (var lunchsugen tidigt idag)
Till middag blev det en rätt gjord på fläskytterfilé.
1,2 kg fläskytterfilé
2 röda paprikor
2 små lökar (en gul och en röd)
2 msk provensalska örter
1,5 msk sambal oelek
1 feta ost
3 dl crème fraiche
5 dl vispgrädde
salt & peppar
Jag skar köttet i ganska tunna skivor och brynte dem i smör. När de var nästan klara lär jag tärnad lök och paprika gå med en stund.så löken blev lite mjuk.
Medan det puttrade på i pannen gjorde jag såsen:
Blanda grädde, cf, sambal oelek samt alla kryddor i en bunke.
Lagg kött och grönsaker i en ugnsform, smula över fetaosten och häll över gräddröran över allt och in i ugnen i ca 15 minuter på 175 grader
Till detta serverade jag smörstekt vitkål med en klick naturell philadelphiaost som redning.
Riktigt gott blev det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar